Avantaje

Medicina complementara/ alternativa (CAM) insumeaza sisteme de ingrijire medicala si de sanatate, practici si produse ce nu sunt incluse in cadrul medicinii conventionale.
Termenul de Medicina Conventionala este sinonim cu cel de medicina Alopata, Bio-medicina, Medicina Vestica si se refera la medicina practicata de persoane care, dupa un anumit ciclu educational poseda o diploma de Doctor-Medic (M.D.)
Medicina complementara/alternativa (CAM) este utilizata impreuna, dar si in locul Medicinii Alopate. Medicina Complementara/Alternativa (CAM), include practici farmaco-biologice (apiterapie, argiloterapie, ozonoterapie, fitoterapie), sisteme alternative de practici medicale (acupunctura, homeopatie, medicina traditionala chineza), terapii manuale (presopunctura, reflexologia, chiropractica), aplicatii bioelectro magnetice (electroacupunctura, biorezonanata, cromo/ magneto-terapie)
Dintre acestea, in CENTRUL MEDICAL LAUNER se practica: apiterapia, fitoterapia, gemoterapia, aromaterapia, electrohomeopatia, electroacupunctura, tratament cu remedii florale Bach, terapia prin metode biofizice, color-terapia, tratament prin ultrasunete, magnetoterapia, shock-wave-terapia.


Exista programe individualizate care combina aceste tehnici terapeutice cu consultatii medicale de specialitate si/sau consiliere psihologica:

- programe de renuntare la dependente (fumat, cafea, alcool, medicamente etc.)
- care beneficiaza de un certificat de garantie pe care pacientul il primeste la sfirsitul programului si care ii da posibilitatea ca, in urmatoarele 6 luni de la terminarea ciclului therapeutic sa poate beneficia de sedinte gratuite de terapie, in cazul in care inregistreaza recaderi (dependenta revine)
- programe de reglare/normalizare a greutatii corpului
- programe de reechilibrare metabolic-endocrina a organismului
- programe personalizate de terapie a altor afectiuni psiho-somaticeTERAPIA PRIN METODE BIOFIZICE
1. Trateaza cu succes afectiuni ce nu au ajuns la stadiul de leziuni ireversibile (alergii, intolerante alimentare, acumulare de substante poluante din mediu, tulburari functionale circulatorii si cardiace, sindroame dureroase acute si cronice, inflamatii, diferite afectiuni metabolice si psihosomatice
CENTRUL MEDICAL LAUNER PERMITE SI DIAGNOSTICAREA ACESTOR DEZECHILIBRE PRIN METODE BIOFIZICE
2. Imbunatateste prognosticul pe termen mediu si lung si ameliorareaza simptomele in majoritatea bolilor cronice si degenerative
3. Asigura sustinerea organismului in perioada pre si postoperatorie sau a chimio-si radioterapiei
4. Este o metoda fiziologica lipsita de efecte secundare ce se poate aplica si la copii
5. Permite eliminarea dependentelor (in contextul unor programe speciale de renuntare la tutun, cafea, alcool etc.)
6. Contribuie la terapia stress-ului (management de stress)
7. Imbunatateste starea generala fizica, psihica si afectiva ceea ce conduce la o mai buna integrare sociala a pacientului
8. Respecta principiile medicinei alopate (permite monitorizarea evolutiei bolnavului)
9. Se poate aplica in ambulator (fara spitalizare)
10. Asigura reducerea cheltuielilor cu ingrijirile de sanatate.